Miljø

For Camp Scandinavia er det yderst vigtigt, at virksomheden drives på en sådan måde, at den minimale miljøpåvirkning finder sted set i lyset af sunde og forretningsmæssige principper. Dette gælder Camp’s arbejde for og med vores kunder samt for leverandører af varer og tjenesteydelser, som vi lejer.

CERTIFIKAT OG STANDARDER
CAMP SCANDINAVIA AB (Sverige, Norge, Danmark og Finland) og Allard int. er certificeret i henhold til ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 og ISO 13485:2016.

TRYKSAGER
Vi anvender virksomheder, som er ISO14001 certificerede og som bruger Svanemærket papir eller FSC-mærkede papir. Det er vigtigt for os, at følge dette i alle vores dele i virksomheden. Vores tryksager fremstilles hovedsageligt ved hjælp af digital trykproces, da dette ikke kræver samme kemikalier, som ved andre trykteknikker.

EMBALLAGE
For at reducere forsendelser fra øvrige dele af verden, stræber vi efter at bruge så smidig emballage som muligt. Mange produkter leveres til os uden indpakning efter aftale med vores leverandører og vi pakker dem selv på vores lager i Helsingborg. Emballagematerialet, som vi bruger til størstedelen af vores produkter, er genbrugsmaterialer. Plastemballage smides i genanvendelse for blødt plast og kartoner i genanvendelse for papemballage.

VORES KØRETØJER
Det er vores målsætning, at alle medarbejdere der har firmabil, skal vælge et miljøklassificeret alternativ og planlægge deres aktiviteter så vidt det er muligt for at skåne miljøet.

TRANSPORT
Vi arbejder så vidt det er muligt med transportvirksomheder, der kan garantere miljøvenlige transport både i og udenfor Skandinavien.

ENERGI
Allard Support for Better Life (vores moderselskab) har valgt at investere i vindmøller for at reducere vores afhængighed af elektrisk energi produceret gennem ikke-vedvarende energikilder og dermed bidrage til omstilling til grøn elektricitet.

PRODUCENTANSVAR
Vi opfylder producentansvarslovgivningen ved at være tilknyttet FTI, Emballage & Avissamlingen samt EL-kredsen i Sverige. I øvrige lande hvor vi er aktive, følger vi de love og regler, der gælder i det respektive land.

SIKRE PRODUKTER
I vores produktudvikling er der stor fokus på, at de produkter som vi sælger og markedsfører, skal være sikker for brugeren og den person, der færdiggør produkterne. De produkter som vi fremstiller er testet funktionelt. De produkter, som har hudkontakt, testes i et uafhængigt laboratorium (SGS) for at sikre, at de ikke indeholder skadelige stoffer. Samme høje krav stiller vi naturligvis til vores eksterne produktleverandører.