En ny kulfibersål fra Camp Scandinavia!

10 oktober 2023

Camp Scandinavia har lang erfaring med ankel- og fodortoser i kompositmaterialer og vi er nu glade for at kunne introducere et ny produkt til vores sortiment. Vi har talt med David Nordenberg Steiman, Produktchef og Christina Engström, Produktleder R&D, om den kulfibersål, der netop er blevet lanceret. 

 

Fortæl os om baggrunden for det nye produkt! 
”Vi har på det seneste oplevet en efterspørgsel fra kunder og distributører, som har ønsket en kulfibersål med samme stabilitet og egenskaber som fodbladene på vores dropfodsskinner i Allard AFO-familien," siger David Nordenberg Steiman. Der findes mange forskellige typer af fodproblemer. At kunne hjælpe så mange som muligt har føltes vigtigt i processen. Derfor satte vi os ned med vores projektgruppe i Malmø og begyndte at diskutere, hvordan vi kunne skabe et produkt, der opfylder markedets behov.

Hvad er en kulfibersål, og hvordan fungerer den?
-Det er en kulfiberindlægssål, som placeres under skoens indersål. Ved smerter i forfoden eller mellemfoden er det en fordel, hvis trykket fordeles over et større område for at beskytte den smertefulde del af foden, siger Christina Engström. Fodbladet giver en stabil base at stå og gå på, hvilket mindsker stress på de strukturer i foden, der forårsager smerte, såsom stressfrakturer og artrose
Ved Hallux Rigidus-problemer, hvor leddet i storetåen bliver stift, beskytter kulfibersålen MTP-leddene og forfoden ved at begrænse Range-Of-Motion og lette afrulningen. Indlægssålen kan også anvendes til gradvist at øge bevægeligheden efter immobilisering med en postoperativ sko eller walker. Den kan også forbedre balancen efter tå-amputationer.  

Der findes flere kulfiberindlægssåler på markedet, hvordan skiller dette produkt sig ud?
De fleste gå- og joggingsko på markedet i dag har en hælhøjde på mellem 5-8 mm. Vores fodplade er ikke helt flad, men følger denne silhuet for at ligge godt i skoen og har en tåspids foran, som gør det lettere at afvikle rullet under gang," siger Christina. "Den har også en god vridstivhed, der giver god stabilitet til foden.

”Vores kulfibersål produceres i et topmoderne anlæg med den nyeste kulfiberteknologi og det nyeste udstyr. På fabrikken dækker vi alle vores energibehov med elektricitet fra vedvarende kilder. Vi kan med stolthed sige, at vores produkt er fremstillet med 100 % vedvarende energi," siger David. 

Kulfibersålen leveres til ortopædiske virksomheder eller skobutikker med slibeudstyr til at tilpasse produktet til patienten. Produktet vil være tilgængeligt for kunder og distributører på alle markeder, hvor vi eller vores distributører er repræsenteret.  

Læs mere om produktet her

 

David Nordenberg Steiman er produktchef og Autoriseret Fysioterapeut.

Christina Engström er uddannet Bandagist og er en af projektleder i R&D hos Camp Scandinavia.